Nyári természetfotók…

Már jó rég megbeszéltük fotós haverommal, hogy ezen a hétvégén kimegyünk egy kicsit a természetbe és ráadásul jó korán, hogy lássunk is valamit. Nagy volt az elhatározás, már öt órakor elindultunk és jó 40 perc alatt a Merzse Mocsárhoz értünk. 

 

A helyszínen találkoztunk két természetfotós kollégával, akik már jóval korábban kimentek és csalódottan mesélték, hogy nem láttak semmit. Abban reménykedtek még, ha egy kicsit beljebb mennek a sűrűjébe akkor esetleg őzeket tudnak lefotózni. Miután kipanaszkodtuk magunkat egymásnak, ők továbbálltak, de mi abban a bízva, hogy lesz valami, azért ott maradtunk a Madár-vártában. Amikor körülnéztünk ragadozómadarakat láttunk és szárcsákat, ahogy a kicsinyeiket etették. Nekem egyébként is nagy megnyugvás ez a hely, amikor megérkezem, az egész heti nyüzsgés után kész szanatórium. 

Egy idő után továbbindultunk és egy kicsit lepihentünk a közelben lévő padokra. Miközben beszélgettünk érezni lehetett, hogy szinte él körülöttünk a természet. A távolban egy madarat vettünk észre, amint éppen a fészkét őrizte. Haverom a kezével egy sáskát is megfogott, amit mondanom se kell alaposan megfotóztunk aztán szabadon engedtük. 

 
Ezután továbbsétáltunk felbuzdulva, hogy makrótémákat fotózgatunk az erdőben. Olyan sokat nem találtunk, de útközben észrevettünk egy állatetetőt, ami télen biztos sok vadállatot odacsalhat. El is döntöttünk, hogy ezt majd hidegebb időben fel is fogjuk keresni.

Utána még átugrottunk Rákospatakhoz, ez szintén a XVII. kerületben van, Budapesten. Azért akartuk megnézni ezt a helyet is, mert haverom a Birding.hu weboldalon azt olvasta, hogy többször is láttak itt jégmadarat és ez az egyik legnagyobb vágyunk, hogy lefotózhassunk. Sajnos a téma elmaradt, de helyette láttunk a csatornában egy hatalmas patkányt, amint éppen a fészkét építette. Önmagában nem is lett volna érdekes, de az volt a furcsa, hogy víz alatt úszott és úgy ment el a csatornából oda, ahonnan elvitte azt, ami kell neki és vissza a lyukba. Igaz, sok patkányt nem láttam, csak filmen ideáig, de úszót még sose, és ez újdonság erejével hatott. Azt leszögeztem magamban, hogy nem nagyon örülnék neki, ha ugyanezt látnám a mi lakhelyünk közelében…. Mindent összevetve egy kellemes délelőtt volt sok napsütéssel, amolyan igazi nyári nap. Egy kicsit talán több madár lehetett volna, de hát ez a kívánság sajnos nem mindig teljesül.

This entry was posted in Egyéb kategória and tagged , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*